Cisco dekt zich in voor overname

Cisco werpt een verdediging op tegen een mogelijk overname. De markt voor netwerkapparatuur verkeert momenteel in oproer door hardnekkige overnamegeruchten. Zo zou telecombedrijf Nortel op het punt staan om Cisco's kleinere rivaal Bay Networks op te kopen.

Verder zouden diverse andere fabrikanten van netwerkhardware uit zijn op het overnemen van datanetwerk-bedrijven.
Cisco maakt daarom nu via een herziening van het aandelenplan, een zogenaamde 'gifpil', de eigen aandelen minder aantrekkelijk voor buitenstaanders. Het bedrijf beweert echter dat dit niet bedoeld is om een eventuele overname te voorkomen. "Dit moedigt juist aan om eerst te onderhandelen met de directieraad van Cisco", aldus een officiële verklaring. Volgens het nieuwe aandelenplan worden aankooprechten voor 'geprefereerde' aandelen gedistribueerd als dividend tegen de koers van één recht per aandeel.
Ondertussen circuleren de geruchten dat kapitaalkrachtige spelers in de telecommarkt, zoals Lucent en Nortel, het gemunt hebben op firma's die specialiseren in datanetwerken. Dergelijke bedrijven hebben de afgelopen tijd een aantal ontwikkelaars overgenomen die elk een specifiek gebied bestrijken. Analisten menen dat de betrokken bedrijven vooral uit zijn op een band met een grote speler om snel expertise en marktaandeel te winnen. Een succesvolle, vijandige overname van Cisco zou echter onwaarschijnlijk zijn vanwege diens grootte, financiële stabiliteit en strategie om zelf stem- en datanetwerken te integreren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.