Unisys en Wang doen diensten voor Dell

PC-fabrikant Dell Computer onthulde gisteren verstrekkende overeenkomsten met Unisys en Wang voor dienstverlening aan zijn grote, zakelijke klanten. De twee serviceleveranciers verzorgen voortaan de producten van Dell wat betreft implementatie, onderhoud en reparatie.

Dit lijkt het eind in te luiden voor de dienstverleningsrelatie tussen Dell en Digital Equipment (DEC).
Vorige maand liet Dell de aanstaande Compaq-dochter al vallen voor Wang om de dienstverlening aan de Amerikaanse federale overheid te verzorgen. Dit omvatte de ondersteuning voor ruim 74 duizend computers. Verder is Wang nu flink aan het uitbreiden in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Hiervoor kocht het bedrijf begin dit jaar dienstverlener Olsy, voorheen een divisie van Olivetti. Het bestaande contract met Dell is nu uitgebreid om de hele wereld te omvatten.
Ondertussen is het contract met Unisys uitgebreid van alleen Canada naar de Verenigde Staten, Europa, Afrika en Azië. De systeemleverancier, die onder leiding van de nieuwe directeur Larry Weinbach meer dienstverlener wil worden, verzorgt onderhoud en reparatie voor de commerciële en overheidsklanten van Dell. Wang en Unisys denken niet met elkaar in botsing te komen. "We moeten professioneel zijn; het gaat hier om dienstverlening aan Dell en zijn klanten", zei president Weinbach gisteren. Zowel Wang als Unisys gaan hun personeelsbestand nu flink uitbreiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.