Windows 98 valt buiten uitspraak

Microsoft heeft gisteren een belangrijke overwinning behaald in de juridische strijd tegen het Amerikaanse ministerie van Justitie. De beroepsrechter bepaalde dat de preliminaire beslissing die Microsoft verbiedt de browser te koppelen aan het besturingssysteem niet geldt voor Windows 98.

De voorlopige beslissing werd in december genomen door de federale rechter Thomas Jackson. Microsoft ging tegen de uitspraak in beroep en vroeg vorige week om Windows 98 buiten deze beslissing te laten vallen. De rechtbank stemde gisteren hiermee in en nam een horde weg voor de levering van het nieuwe besturingssysteem. Microsoft kan deze week gewoon Windows 98 met Internet Explorer uitbrengen.
De software-fabrikant is echter geenszins uit de problemen. De verwachting is dat de overheid en een aantal federale staten Microsoft een dezer dagen opnieuw voor de rechter dagen. De staat Texas heeft gisteren na druk van enkele bedrijven met een Windows-licentie medegedeeld de aanklacht tegen Microsoft uit te stellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.