Zuid-Korea en Taiwan verdacht van dumpen

De Amerikaanse overheid wil strafmaatregelen nemen tegen geheugenchip-fabrikanten in Zuid-Korea en Taiwan voor het dumpen van hun producten. Het Amerikaanse Department of Commerce voert op dit moment een onderzoek uit naar chip-verkoop onder de kostprijs.

Volgens rapporten van de Zuid-Koreaanse regering heeft het onderzoek al aangetoond dat zowel Hyundai en LG Semicon hun voorraden sram-chips hebben gedumpt op de Amerikaanse markt.
Hyundai zou hierbij marges van 5 procent hebben toegepast, terwijl LG Semicon zelfs zakte naar 55 procent. Producent Samsung bleek niet betrokken te zijn bij deze praktijken.
Tegelijkertijd overweegt de Amerikaanse regering sancties tegen de Taiwanese bedrijven Taiwan Semiconductor, UMC, TI-Acer en Winbond Electronics. De onderzoekscommissie raadt boetes aan die kunnen oplopen tot wel 100 procent van de prijs waarvoor de Taiwanese producten nu worden verkocht. Een definitieve beslissing wordt eind mei verwacht. De bewuste bedrijven ontkennen de beschuldigingen.
Beide zaken komen voort uit klachten van de Amerikaanse chipfabrikant Micron die beweert dat zijn thuismarkt is beschadigd door bedrijven uit het Verre Oosten. Deze zouden hun geïmporteerde producten voor zulke lage prijzen van de hand doen dat Micron niet meer kan concurreren. Onderzoeksbureau Dataquest voorziet voor de komende drie jaar geen gevolgen voor de Europese markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.