Lucent onthult snelle Internet-telefonie

Lucent Technologies lanceert eind dit jaar Wildwire, een nieuwe IP-technologie (Internet Protocol) waarmee Internet-providers snelle data- en telefoniediensten kunnen bieden over hun bestaande netwerken.

Verder presenteerde het bedrijf deze week een chipset met zowel een analoog 56k- als een Adsl-modem (Asymmetric Digital Subscriber Line). De grootschalige productie van deze chipset gaat eind september van start.
Het nieuwe Wildwire IP Adsl-systeem is ontworpen om providers een tweede telefoonlijn en maximaal vier datalijnen aan hun klanten te laten leveren. Dit biedt een verbinding die altijd open staat. Deze technologie is een van Lucents wapens in de strijd met Cisco Systems om de nieuwe markt voor geïntegreerde data- en telefonienetwerken. Beide bedrijven spenderen miljarden dollars aan apparatuur die telefoongesprekken combineert met e-mail en andere gegevensstromen op een datanetwerk. Inzet van deze strijd zijn geschatte jaarlijkse verkoopcijfers van 65 miljard dollar tegen 2000.
Telecommunicatiebedrijven als Worldcom en AT&T zitten te springen om dergelijke toepassingen, waarmee zij hun zakelijke gebruikers winstgevende diensten kunnen aanbieden. "De telco's willen betrouwbare producten en wel nu", zegt analist Criag Johnson van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pita Group. Zowel Lucent als Cisco zijn niet gewend om op het tweede plan te spelen. Lucent heeft 55 procent van de Amerikaanse markt in handen voor apparatuur die telefoongesprekken doorschakelt. Cisco verkoopt 80 procent van de apparatuur die dataverkeer op bedrijfsnetwerken routeert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.