Prijzen Bay Networks zullen licht dalen

De prijzen van de netwerkproducten van Bay Networks in Europa zullen de komende jaren met enkele procenten dalen. Dit zei vice president Europa P. George tijdens een conferentie van de onderneming in Monte Carlo.

De prijzen zullen afnemen vanwege de actie die de World Trade Organisation (WTO) gaat ondernemen tegen de hoge belasting die de Europese Unie heft op netwerkproducten. "Ik denk dat de prijswijziging binnen twee jaar zal worden ingevoerd", aldus George. De belastingen op netwerkproducten zullen met ongeveer 7 procent afnemen. Of de prijzen in dezelfde mate dalen kon George nog niet bevestigen.
De lobby tegen de hoge Europese belasting werd vooral gevoerd door John T. Chambers van concurrent Cisco Systems. Daar denkt men overigens niet dat de prijzen van Cisco-apparatuur omlaag zullen gaan. Enerzijds omdat het bedrijf een exclusief BTW prijslijst hanteert, anderzijds omdat de Europese Commissie waarschijnlijk in hoger beroep zal gaan tegen het besluit van het WTO-panel.
Bay Networks lanceerde gisteren het 'Business Partner Program', een trainingsprogramma voor zakenrelaties. De leverancier van netwerkproducten introduceert deze Web-training om de partners bekend te maken met de strategie van de onderneming en zijn producten. Bay Networks hoopt op deze manier vooral in Europa en Afrika meer voet aan de grond te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.