Baan valt voor Microsoft

Baan en Microsoft hebben aangekondigd hun samenwerkingsverband stevig uit te breiden. De twee bedrijven werken samen om de eisen te specificeren die gesteld worden aan de bedrijfsgerichte software van Microsoft.

Baan gaat het (Distributed) Component Object Model (Com/Dcom) gebruiken in de architectuur van zijn Baan Series softwareproducten. Naast de erp-software, Baan ERP, maken ook de dynamische modelleertool DEM en Baan Front Office (van het aangekochte Aurum) deel uit van Baan Series.
Bill Gates ziet met deze samenwerking zijn droom van het Digital Nervous System (DNS) een stapje dichterbij komen. "Wij hebben de bouwstenen gecreëerd voor een alomvattend DNS", aldus Gates. Microsoft wil naast zijn dominantie op bureaumachines ook debackoffice gaan bedienen. Het inzetten van Microsoft-technologie in de totale bedrijfsinfrastructuur noemt Gates het DNS.
Baan is één van de eersten die volledig valt voor Microsoft-technologie voor de basis van zijn bedrijfssoftware. Baan Front Office, desales force automation-oplossing, is als eerste beschikbaar met een native Com/Dcom-implementatie. Baan zal zijn integratiestrategie en zijn Common Component Architecture (CCA) baseren op Com/Dcom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.