Open brief PC-industrie pro Windows 98

Directieleden van 26 Amerikaanse IT-bedrijven hebben het ministerie van Justitie verzocht om de lancering van Microsofts Windows 98 niet tegen te gaan. Dit blijkt uit een open brief die de directies van onder andere Intel, Micron Electronics, Dell, Compaq en Hewlett-Packard gisteren verstuurden.

Van de grootste PC-fabrikanten ontbraken alleen Apple, IBM en Gateway op de ondertekeningslijst.
Het Amerikaanse ministerie van Justitie voert momenteel een onderzoek uit naar Windows 95 en overweegt een vervolgaanklacht betreffende de opvolger van dat besturingssysteem. Beide versies van Windows zijn standaard uitgerust met de webbrowser Explorer en dat zou oneigenlijke concurrentie zijn voor firma's als Netscape. Eerder speelde een zelfde kwestie al met de koppeling naar de online dienst van het softwareconcern, het Microsoft Network (MSN), dat standaard bij Windows 95 zat. Ondermeer Compuserve en America Online protesteerden toendertijd tegen dit misbruik van Microsofts marktdominantie.
Het blijkt nu dat computerleveranciers wel zitten te springen om Windows 98, inclusief geïntegreerde webbrowser. Een uitstel van de lancering zou volgens de brief "een zeer brede impact hebben en nadelig zijn voor het streven van de industrie om klanten en aandeelhouders waar voor hun geld te geven". Opvallend genoeg lijken software-ontwikkelaars nauwelijks warm te lopen voor het nieuwe besturingssysteem, dat algemeen gezien wordt als slechts een kleine verbetering.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.