13 Staten klaar voor Windows 98 blokkade

Dertien Amerikaanse staten maken zich klaar om de lancering van Windows 98 te blokkeren door een antitrust-onderzoek in te stellen naar softwareleverancier Microsoft.

"We staan op het punt om juridische actie te ondernemen die de introductie van de software in zijn huidige vorm tegen zal houden. Tenzij het bedrijf zijn plannen, die aanzienlijke beperkingen opleggen aan de concurrentie, wijzigt", verklaarde officier van Justitie Richard Blumenthal uit Connecticut.
Volgens medestanders van Microsoft zou dit een precedent kunnen scheppen om de introductie van toekomstige technologische innovaties tegen te houden of te vertragen. Bovendien bestaat er de vrees dat de invloed van dit tumult zich zal uitspreiden naar Windows NT 5.0, dat begin volgend jaar moet verschijnen. Ondertussen begint Microsoft volgens de eigen agenda op 15 mei met de levering van Windows 98 aan PC-fabrikanten zodat die het besturingssysteem vanaf 25 juni op hun machines kunnen bieden.
De diverse betrokken juristen raden de staten aan om eventuele aanklachten voor 15 mei in te dienen. "Er is nog geen definitieve beslissing genomen wanneer wij wat voor stappen zullen ondernemen. De dertien staten neigen wel naar een rechtszaak. Er zijn zeker grote voordelen als wij voor 15 mei tot een besluit komen", erkende Blumenthal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.