Borland wijzigt naam in Inprise

Softwareleverancier Borland voert de nu lopende reorganisatie dusdanig ver door dat het zelfs zijn naam verandert. Het bedrijf wil niet meer te boek staan als alleen verkoper van hulmiddelen, maar streeft ernaar om 'gedistribueerde bedrijfsoplossingen' te leveren.

Deze week maakte president Del Yocam bekend dat de firma voortaan door het bestaan gaat onder de naam Inprise.
Tegelijkertijd werd bekend gemaakt dat het bedrijf werkt aan een Enterprise Application Server, die in de loop van dit jaar uitkomt. Daarnaast zet Inprise een divisie op voor professionele dienstverlening en een directe verkoopafdeling. Het vernieuwde bedrijf ziet het nu als zijn missie om "de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van gedistribueerde bedrijfsomgevingen drastisch te vereenvoudigen". Twee maanden geleden nam Borland softwareleverancier Visigenic over, dat de ontwikkelaar is van het product Object Broker.
De nieuwe naam is bedacht door Lexicon Branding, hetzelfde bedrijf dat met de 'Pentium' voor Intel en de 'Powerbook' voor Apple kwam. Het woord is een samenvoeging van integratie en enterprise. De merknaam Borland blijft wel gelden voor de ontwikkelingshulpmiddelen Delphi en Jbuilder. De aandeelhouders van Borland moeten de naamsverandering nog goedkeuren tijdens hun bijeenkomst op 5 juni.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.