Managed hosting door True

VS beschermt online auteursrecht via wet

 

De Amerikaanse senaatscommissie voor wettelijke aangelegenheden heeft gisteren een wetsvoorstel voor auteursrecht op Internet unaniem goedgekeurd. Deze wet moet origineel online materiaal beschermen tegen illegale elektronische distributie.

Het voorstel is gebaseerd op richtlijnen die de World Intellectual Property Organization (Wipo) in december 1996 opstelde.
DeCopyright treaties implementation act is bedoeld om materiaal van ondermeer softwarefabrikanten, muzikanten, filmproducenten en uitgevers wettelijke bescherming te bieden. Voorstanders, zoals de Creative Incentive Coalition, menen dat deze wet nodig is om verkoop via Internet te bevorderen. Critici, waaronder de Digital Future Coalition, beweren dat het Wipo-voorstel negatieve gevolgen zal hebben. Het zou bijvoorbeeld illegaal worden voor software-ontwikkelaars om toegang te verkrijgen tot bestaande programmatuur op Internet om compatibele producten te maken.
Het door de commissie goedgekeurde wetsvoorstel wordt nu aan de volledige senaat voorgelegd. Volgens dit document zijn telefoonmaatschappijen en Internet-providers onder bepaalde omstandigheden niet aansprakelijk als een klant beschermd materiaal illegaal verzend of online plaatst. In ruil voor deze vrijwaring krijgen uitgevers en producenten garanties dat providers en website-beheerders actief zullen meewerken aan de bescherming van materiaal waar auteursrecht op rust.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222669). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×