AMD bestrijdt Intel met K6-3D

AMD-president Jerry Sanders III behoudt zijn positie, ondanks diverse pogingen van aandeelhouders om de oprichter af te zetten. Tijdens een bijeenkomst in New York gisteren stemde een meerderheid van de aandeelhouders tegen voorstellen van een groot Californisch pensioenfonds om hem te vervangen door een lid van de directieraad.

Het Calpers-fonds klaagde dat de aandelen van de chipfabrikant niet de verwachte resultaten hadden opgeleverd.
Op diezelfde bijeenkomst bevestigde Sanders dat hij Intel agressief wil bestrijden, ondermeer met de nieuwste K6-3D processor. Deze AMD-chip is hernoemd naar K6-2 en mikt met zijn grafische capaciteiten op de markt voor computerspelletjes. De eerste K6-2-varianten komen eind mei uit en draaien op een kloksnelheid van 300 MHz. De AMD-directeur beweert dat deze processoren meer presteren dan Intels snelste chip, de Pentium II 400 MHz.
Verder is de K6-2 uitgerust met een systeembus die een doorvoersnelheid van 100 MHz haalt. De fabrikant voorspelt echter hogere prestaties doordat deze bus gebruikt maakt van speciale hardware om gecompliceerde afbeeldingen te berekenen. Sanders zegt dat de productie van deze nieuwe processor in de tweede helft van dit jaar flink wordt opgevoerd. Bovendien volgen dit jaar nog snellere varianten van de K6-2 met meer transistoren voor berekeningen met zwevende komma's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-05-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.