NEC en Hitachi kiezen 64-bit HP-UX

Mainframefabrikanten NEC en Hitachi nemen beide een licentie op de 64-bit versie van Hewlett-Packards Unix-variant HP-UX. De twee Japanse firma's zetten dit besturingssysteem in voor zware servers met de toekomstige Merced-processor van Intel. Dit vertelden woordvoerders van NEC en Hitachi aan de Japanse zakenkrant Nihon Keizai Shimbun.

Zowel NEC als Hitachi gebruikten tot op heden eigen varianten van Unix voor hun 32-bit systemen. Ze stappen nu echter over op een ander besturingssysteem omdat ze verwachten dat computers met de Merced-chip een groot marktaandeel zullen veroveren. Dergelijke servers zouden, in combinatie met HP-UX, de rekencapaciteit van mainframes benaderen.
Naast HP-UX-computers zou NEC naar verluidt ook werken aan een mainframe dat een toekomstige versie van Microsofts Windows gebruikt in combinatie met de Merced-processor van Intel. Deze chip verschijnt eind volgend jaar en wordt volgens diverse berichten tegen 2001 vervangen door een opvolger met de codenaam McKinley.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.