CA stroomlijnt software-infrastructuur

Computer Associates heeft zijn belangrijkste applicatiesoftware uitgevoerd met dezelfde infrastructuur-componenten. Opal, Ingres II, Idms, Datacom en Jasmine hebben een zogenoemd Harmony-sausje gekregen.

Met Opal kunnen mainframe-systemen een Internet-interface toegemeten krijgen, terwijl Jasmine CA's object-georiënteerde database- en ontwikkelomgeving is. 'Geharmoniseerde' CA-producten maken gebruik van dezelfde database-toegang, transactie-management, berichtenservice, interfaces, software-distributie en andere infrastructuurdiensten.
Een en ander komt erop neer dat een Ingres-applicatie bijvoorbeeld toegang heeft tot niet-Ingres-databases en dat ook Java- en Html-interfaces gebruikt kunnen worden. Naast Java en Html ondersteunt het Harmony-concept 'standaarden' als RMI, Active X, Corba, Dcom, Vrml en XML. "Eén oplossing voor alles bestaat niet", lichte Charles Wang tijdens een persconferentie in New Orleans deze strategie toe, "Met Harmony is CA een spiegelbeeld van waar onze klanten mee bezig zijn. Dat is het blijven gebruiken van legacy-systemen en het investeren in nieuwe technologieën.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.