Atos Origin: loonsverhoging van 4,5 procent

Atos Origin spreekt de kritiek van vakbonden op de CAO-onderhandelingen over loonsverhoging tegen. Volgens de werkgever liggen er prima arbeidsvoorwaarden op tafel waaronder een loonsverhoging van gemiddeld 4,5 procent.

Atos Origin biedt zijn werknemers een gemiddelde loonsverhoging van 4,5 procent, de minimale loonsverhoging is 2 procent en er is volgens de werkgever een prima overeenkomst bereikt over secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibilisering van arbeidsvoorwaarden en lease-budgetten. Dat is de reactie van Atos Origin op een eerder bericht waarin vakbonden het niet eens zijn met de CAO-onderhandelingen over de loonsverhoging voor 2008.

Onmin

De bonden willen een minimale loonsverhoging van 3,5 procent en zeggen de CAO-onderhandelingen met Atos Origin te hebben ‘verbroken' uit onmin over de minimale loonsverhoging. Atos Origin spreekt dat tegen. Volgens de werkgever zijn de gesprekken met de bonden afgerond en zullen de vakbonden de minimale loonsverhoging van 2 procent (bij goed functioneren van de werknemer) aan de achterban voorleggen.

Presteren

Over de loonsverhoging zegt Atos Origin: "Bij de salarisontwikkeling hebben we ingezet op differentiatie, om zo aan te sluiten bij de zeer competitieve ict-markt. Hierdoor kunnen medewerkers die extra presteren ook extra worden beloond. Daarnaast kan op deze manier beter worden ingespeeld op de behoeften die voortkomen uit de verschillende marktomstandigheden bij de divisies."  Atos Origin gaat niet in op de kritiek van de bonden dat het prestatiegerichte salarismodel niet openbaar wordt gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het bestuur heeft besloten de Consulting-tak een verhoging van 7 % te geven en de rest 2 %, zo komt het op het gemiddelde van 4,5. ;)

Zelf ben ik nu 5 jaar in dienst van Atos Origin en ik heb in die 5 jaar nog niet meegemaakt dat ik er meer dan 2,5% bij heb gekregen. Meestal tussen de 1.7 - 2,3 % Dit percentage is overigens inclusief de inflatiecorrectie. Tel je daar alle premieverhogingen, zoals: Pensioen en ziektenkosten bij op, dan kan je concluderen dat je er jaarlijks zelfs op achteruit gaat.

Kennelijk steekt het bij concullega's en probeert men Atos in een kwaad daglicht te zetten. Totale pakket ziet er vons ons als medewerkers goed uit. Vooral het extra belonen van degenen die goed presteren spreekt aan.

Wat in dit verhaal vergeten wordt is dat het bij Atos Origin heel moeilijk is een beoordeling hoger dan 'goed' te krijgen. Er wordt duidelijk gestuurd op het behalen van een bepaald percentage 'goed' beoordelingen. Zit je aan het eind van je schaal, wat veel voorkomt bij oudere medewerkers, dan krijg je ondanks goed functioneren maar 2%. Dat is nauwelijks prijscompensatie en is voor deze groep medewerkers met doorgaans hoge lasten eerder een teruggang dan vooruitgang. Ook deze groep moet minimaal 3,5% krijgen...

Het zal wel weer een vergroting in bandbreedte zijn en per saldo ga je er weer niets op vooruit.
Ik ben 5 jaar in dienst geweest bij Atos, nu sinds een maand een andere werkgever. In die jaren bij Atos is er bij mij weinig tot niets bijgekomen, terwijl mijn beoordeling uitstekend was.

Bij dat ik vertrokken ben :-)

Ik hoop dat het kerstpakket er dit jaar weer wat beter uitziet.

Ik ben afgelopen september begonnen bij een andere werkgever. Ik ben echt heeeeeeeel erg blij dat ik daar weg ben.

Atos Origin is een mooi bedrijf met fijne collega's. Elke unit heeft wellicht een andere verhoging aan het eind van het jaar, maar dat is ook afhankelijk van het werk wat er in de unit verricht.

Het gras lijkt altijd groener aan de overkant, maar ik ga elke dag met een lach naar mijn werk en mijn collega's. En dat is meer waard dan een extra procent loonsverhoging.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-21T18:31:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.