Microsoft zoekt steun voor repository

Softwaregigant Microsoft probeert middels een bijeenkomst volgende week in Bellevue, Washington, steun te krijgen voor de specificaties van zijn repository. Een repository definieert de IT-infrastructuur en interoperabiliteit tussen gegevenspakhuizen, applicaties en andere softwareproducten.

Tweehonderd leveranciers van software, gegevenspakhuizen en tools wordt om feedback gevraagd. Microsoft onthult op de bijeenkomst drie modellen uit de specificatie: het database schemamodel, het transformatiemodel en het olap-model (online analytical processing).
Het softwarebedrijf van Bill Gates wil de markt laten weten wat het goed gaat met de ontwikkelingen rond de repository. Oracle werkt aan een rivaliserend product. Beide bedrijven zijn in de race om als eerste met een repository op de markt te komen. Dat verhoogt de kans om in de markt als standaard geaccepteerd te worden. Bedrijven als Evolutionary Technologies International, Intrasoft Technologies, Logic Works, Platinum, Sagent en Top Tier laten in Bellevue producten zien die gebaseerd zijn Microsofts repository. Volgens Microsoft wordt de repository en alle bijbehorende modellen geleverd met SQL 7.0, dat in de tweede helft van dit jaar op de markt komt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.