Geen nieuwe Quicken-versies voor de Mac

Intuit heeft afgelopen vrijdag de 365 duizend geregistreerde Quicken for Macintosh-gebruikers een brief gestuurd met de mededeling dat er geen nieuwe versie van dit softwarepakket komt.

De verkoop van het financiële-pakket is dermate ingezakt dat ontwikkelen van een nieuwe versie niet loont. Intuit blijft Quicken 98 voor de Macintosh wel ondersteunen en gebruikers kunnen vooralsnog aanpassingen via Internet downloaden.
De maatregel van Intuit is een logisch gevolg van het feit dat het marktaandeel van Apple met de Macintosh steeds verder afneemt. Van de 9,4 procent een paar jaar geleden is slechts nog een schamele 3 procent over. Voor producenten van Mac-gerelateerde producten nemen derhalve de afzetmogelijkheden ook sterk af. "Het ziet er niet naar uit dat Apple binnen afzienbare tijd weer een rol van betekenis kan spelen op de consumentenmarkt. Mocht dit wel zo zijn dan zullen wij het ontwikkelen van een nieuwe Quicken-versie weer in overweging nemen", aldus een woordvoerder van Intuit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.