CA houdt vast aan dienstverlening

"Computer Associates zal koste wat kost in de service-industrie gaan", meldde topman Charles Wang aan de vooravond van CA-World in New Orleans. Hij ziet de dienstverlening en implementatie rond de beheersoftware Unicenter TNG als cruciaal.

Na de mislukte acquisitiepoging van CSC heeft Wang zijn doelstelling niet, maar zijn strategie wel veranderd. "Het leveren van diensten is belangrijk omdat we een complete oplossing willen verkopen. Als een klant vraagt hoe hij van A naar B moet, dan verkoop je hem toch ook geen bouwpakket met auto-onderdelen maar een complete auto", redeneert Wang. Naast autonome groei van zijn huidige bestand van elfhonderd consultants wil softwareleverancier CA met kleinere maar talrijkere strategische acquisities zijn dienstenorganisatie op poten zetten.
Volgens de zelfverzekerde Wang staan verschillende organisaties in de rij om met CA in zee te gaan, vooral in de VS, maar ook in Europa. "Veel bedrijven kijken hun ogen uit naar de tien miljard dollar die CA binnen twee weken op tafel wist te leggen en denken daar willen wij ook wel wat van hebben", aldus Wang. In Azië oriënteert de softwareleverancier zich nog op geschikte overnamekandidaten. CA zal zich met zijn groeiend service-apparaat vooralsnog op de bovenkant van de markt richten. Daarna komt de reeds door iedere softwareleverancier ontdekte exploderende middenmarkt aan de beurt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.