Internet-applicaties nog onbetrouwbaar

Onderzoeksbureau Ovum maant gebruikers tot voorzichtigheid bij het ontwikkelen van software waarbij Internet een rol speelt. "Hanteer een pragmatische aanpak als belangrijke bedrijfsapplicaties in het geding zijn", concludeert het bureau in het onderzoeksrapport Middleware and the Internet.

Volgens Ovum zijn veelgebruikte Internet-applicatie-oplossingen nog onbetrouwbaar, traag, onveilig en vatbaar voor beschikbaarheidsproblemen. Webbrowser/webserver, CGI's, Isapi (Microsoft Information Server api) en Nsapi (Netscape Server api) behoren tot de veelgebruikte oplossingen. "Internet is nog mijlenver weg van een voldoende ondersteuning van bedrijfskritische transacties. Veel bedrijven steunen daarom op de functionaliteit van middlewareproducten, waarmee betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid valt te realiseren voor gedistribueerde applicaties", aldus hoofdauteur Rosemary Rock-Evans. De kenmerken die middleware toevoegt aan gedistribueerde software (dus ook Internet-software) ontbreken nog op Internet.
Middleware biedt een verzameling diensten die gedistribueerde verwerking specifiek ondersteunen. Deze diensten verzekeren dat applicaties - al dan niet via Internet - schaalbaar, betrouwbaar, beschikbaar en veilig zijn. Bij Internet-transacties kan middleware zorgen voor: berichtenverkeer beschermen; berichten verkleinen (compressie en bufferoptimalisatie); verbindingen versnellen (caching van adressen); en beschikbaarheid verhogen (automatische foutafhandeling).
Webbrowser/webserver-software heeft Internet-ontwikkelaars te weinig te bieden. Ovum raadt gebruikers dan ook aan om 'applicatie middleware'-oplossingen te gebruiken van bijvoorbeeld SCO of Citrix.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.