Aandeelhouders dagen CSC voor rechter

Aandeelhouders van Computer Sciences Corporation (CSC) willen dat hun bedrijf een comité instelt dat het overnamebod van Computer Associates (CA) onafhankelijk en objectief beoordeelt. Dit proberen ze via de rechter af te dwingen. De belangen van het bedrijf en de geldschieters zijn niet dezelfde, zo redeneren de aandeelhouders.

Van Honeycutt, president van CSC, zit pas een jaar op zijn post en is niet van zins zijn bedrijf uit handen te geven. De aandeelhouders kunnen echter 108 dollar per aandeel verzilveren, 17 procent meer dan de marktwaarde van vorige week.
CA speelt het spel inmiddels steeds harder. Nadat het vorige week zijn bod van negen miljard dollar publiekelijk bekend maakte omdat de onderhandelingen mis liepen, heeft het softwarebedrijf nu een zogenoemde 'voor-fusie notificatie' ingediend bij de Amerikaanse overheid. Hiermee neemt volgens de Amerikaanse vakpers de druk op CSC en zijn aandeelhouders toe om op het aanbod in te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.