Justitie ondervraagd in Microsoft-zaak

Microsoft heeft een goede eerste dag in de rechtbank achter de rug. Twee van de drie hoger beroep-rechters voelden gisteren het Amerikaanse ministerie van Justitie aan de tand over de noodzaak van de rechtszaak tegen Microsoft. De magistraten uitten kritiek op de uitspraak van de federale rechter Thomas Jackson op 11 december 1997.

Microsoft en het Amerikaanse ministerie van Justitie staan weer tegenover elkaar in de rechtbank. Gisteren startte de hoorzitting, omdat Microsoft in hoger beroep is gegaan tegen de uitspraak van de federale rechter Thomas Jackson. Deze rechter bepaalde op 11 december 1997 dat Microsoft de PC-fabrikanten een versie van Windows moet leveren zonder Internet Explorer. Het ministerie had op deze uitspraak aangedrongen omdat het vindt dat Microsoft een overeenkomst uit 1995 heeft geschonden door de PC-makers te dwingen Internet Explorer te installeren om voor een Windows-licentie in aanmerking te komen.
Volgens Microsoft is de rechter te ver gegaan met deze uitspraak. De software-fabrikant heeft de rechters gisteren op het hart gedrukt de rechten van een bedrijf te beschermen om te innoveren en de producten te verbeteren. De uitspraak zal zeker enige weken op zich laten wachten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.