Managed hosting door True

Windows niet millennium-bestendig

 

Microsoft heeft woensdag bekendgemaakt dat 24 van zijn softwareproducten, inclusief Windows 95 en Windows NT, problemen hebben met het jaar 2000. Op een nieuwe Internet-site (http://www.microsoft.com/year2000/) verstrekt het bedrijf informatie over Jaar 2000-problemen en -oplossingen voor zijn software.

Windows, dat op 90 procent van alle bureaumachines ter wereld draait, is in het algemeen OK, meent Jason Matusow, verantwoordelijk voor het Jaar 2000-probleem van Microsoft. Windows 98, dat op 25 juni op de markt verschijnt, is volledig millennium-bestendig, maar Windows 95 en Windows NT hebben te kampen met 'kleine problemen'.
Oudere Windows-versies, zoals 3.1, worden momenteel getest in het Microsoft-laboratorium. Naast Windows hebben ook Internet Explorer en Office 95 te kampen met millennium-problemen. Microsoft raadt gebruikers van oude versies (zoals Word 5.0 voor DOS, Access 2.0 en Office Professional Edition 4.0-4.3 die voor fikse problemen kunnen zorgen) te migreren naar nieuwe versies. Voor producten met kleine problemen biedt het bedrijf van Bill Gates gratis stoplapje aan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/222925). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.