Windows niet millennium-bestendig

Microsoft heeft woensdag bekendgemaakt dat 24 van zijn softwareproducten, inclusief Windows 95 en Windows NT, problemen hebben met het jaar 2000. Op een nieuwe Internet-site (http://www.microsoft.com/year2000/) verstrekt het bedrijf informatie over Jaar 2000-problemen en -oplossingen voor zijn software.

Windows, dat op 90 procent van alle bureaumachines ter wereld draait, is in het algemeen OK, meent Jason Matusow, verantwoordelijk voor het Jaar 2000-probleem van Microsoft. Windows 98, dat op 25 juni op de markt verschijnt, is volledig millennium-bestendig, maar Windows 95 en Windows NT hebben te kampen met 'kleine problemen'.
Oudere Windows-versies, zoals 3.1, worden momenteel getest in het Microsoft-laboratorium. Naast Windows hebben ook Internet Explorer en Office 95 te kampen met millennium-problemen. Microsoft raadt gebruikers van oude versies (zoals Word 5.0 voor DOS, Access 2.0 en Office Professional Edition 4.0-4.3 die voor fikse problemen kunnen zorgen) te migreren naar nieuwe versies. Voor producten met kleine problemen biedt het bedrijf van Bill Gates gratis stoplapje aan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.