Internoc blijft onder de rode streep

De opbrengsten van Internoc zijn vorig jaar gestegen van 0,3 miljoen naar 13,4 miljoen gulden. Het overgrote deel van deze groei ontstond door toegenomen netwerkconsultancy-activiteiten.

In vergelijking met 1996 leed de netwerkdienstverlener wel meer verlies: 7,6 miljoen tegenover 3 miljoen gulden. Het bedrijf kocht vorig jaar juli de IT-consultancy-firma Bania; dat werd vervolgens omgedoopt in Kivision. Daarnaast startte Internoc activiteiten in Scandinavië en richtte het onderdeel Bencos Internoc Automatiseringsgroep op.
In het eerste kwartaal van 1998 realiseerde Internoc een omzet van 12,5 miljoen en een verlies van 34.000 gulden. Het bedrijf verwacht aan het eind van dit jaar een verbetering van het resultaat. Het afgelopen kwartaal kocht Internoc de netwerkadviseur Titan Technology. Beide bedrijven willen niet zeggen wat de overnameprijs is, maar volgens ingewijden ligt die rond de 48 miljoen gulden. Voorts voltooide Internoc de beursgang naar de Euro.NM in Brussel op 27 februari 1998. De plaatsing van 2.500.000 nieuwe aandelen leverde 19,4 miljoen gulden op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.