Vertrouwen beleggers in Cabletron miniem

Cabletron, de op drie na grootste netwerkleverancier, maakte midden vorig jaar tegenvallende kwartaalcijfers bekend. Beleggers lieten daarop het aandeel vallen. In december 1997 is nogmaals een teleurstellend kwartaal gemeld. Sinds de hoogste koers in mei vorig jaar is 70 procent van de waarde ingeleverd.

Vorig jaar maakte president en ceo Robert Levine, samen met Graig Benson oprichter, plaats voor Don Reed. Cabletron heeft circa zesduizend werknemers. Het distributie-apparaat verandert van direct naar indirect. Reed gaat misschien één van de parels, de Spectrum netwerkmanagementsoftware-afdeling, verzelfstandigen. Ook wil hij niet langer alles zelf ontwikkelen en produceren. Verder moet hij nog de van DEC overgenomen netwerkdivisie integreren. "Wat de technologie betreft voelen we ons sterk", aldus Reed. "We hebben net Yago overgenomen. Die hebben een router ontwikkeld die zo gunstig geprijsd is dat we Cisco nu recht in het hart kunnen raken."
Het management van Cabletron is na de wisseling van de wacht vernieuwd. Wat in het derde kwartaal van het vorig jaar gebeurde - onverwacht slechte cijfers - zou nu uitgesloten zijn. Het managementinformatiesysteem is verbeterd, zodat managers tijdig op de hoogte zijn van problemen.
Reed: "We hebben te veel fabrieken, te veel verkoopafdelingen. Daarom gaan we concentreren. We zullen verder nog drie of vier acquisities plegen op het terrein vanremote access software en Asynchronous Transfer Mode (ATM) technologie. Met ATM zijn we al anderhalf jaar te laat."
Terwijl er veel slecht economisch nieuws uit Azië komt, staat Reed juist op het punt naar het Verre Oosten te vertrekken. "Ik ga daar praten met resellers als NEC en Fujitsu. Wij gaan uitbreiden in Peking." Ook voor Spectrum, de managementsoftware, heeft Reed grote plannen. Dat moet een industriestandaard worden. Daarvoor is hij bereid de software in licentie te geven en oem-overeenkomsten aan te gaan. Spectrum doet het goed en wint marktaandeel op HP's Openview en Sunsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.