SWAP integreert werkstroom met http

Een groep van twintig bedrijven, waaronder Sun Microsystems, Hewlett-Packard en Netscape Communications, ontwikkelen een protocol om workflow-applicaties via Internet te laten werken.

Swap (simple workflow access protocol) werkt samen met http 1.1 en gebruikt naar verluidt een http-extensiemechanisme van het World Wide Web Consortium (W3C).
Swap voorziet niet alleen in Internet-functionaliteit, maar zorgt er ook voor dat verschillende werkstroom-systemen met elkaar samenwerken. Hierbij kan het ene systeem een proces starten op een andere werkstroom-applicatie via een Internet-verbinding. Het tweede systeem verstuurt de data die dit oplevert weer naar de applicatie die het proces was begonnen. Gebruikers van Swap kunnen dus hun werkstroom beheren door een heel extranet, inclusief de systemen van partners die een ander werkstroom-product gebruiken.
De bedrijven die Swap het snelst in de markt willen zetten, zijn Netscape, Sun en HP. Het protocol wordt echter ook gesteund door ondermeer Adobe, Cognos, Filenet, Fujitsu en Net Objects. Krisnan Natarajan, productmanager van de serverdivisie bij Netscape, zei: "Swap is voorworkflow wat Smtp (simple mail transfer protocol) is voor e-mail." Natarajan verklaarde dat het protocol is gebaseerd op werk van de Workflow Management Coalition (Wfmc) en de Jflow-standaard, die is ingediend bij de Object Management Group.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.