Intel met nieuwe Pentium II-processoren

Intel onthult vandaag drie nieuwe Pentium II-processoren; een 350 MHz en een 400 MHz chip, codenaam Deschutes, en de slanke Celeron-processor met een kloksnelheid van 266 MHz. Met die laatstgenoemde chip wil Intel een voet tussen de deur krijgen voor de markt van goedkope computers, die het bedrijf betitelt als 'Basis PC's'.

Samen met de nieuwe processoren lanceert Intel de 440 BX-chipset met een ingebouwde Accelerated Graphics Port (agp), die de nieuwe 100 MHz systeembus en een geheugen van maximaal 1 gigabyte ondersteunt. De 266 MHz Celeron moet de oudere Pentium MMX-processor vervangen en gebruikt nog de standaard 66 MHz-bus. Ruim honderd PC-fabrikanten kondigen al machines aan met de 350 en 400 MHz Pentium II. De Celeron heeft tot nog toe slechts veertig PC-producenten achter zich. Peter van Haendel, directeur van Intel Benelux, zegt dat de slanke Pentium II vooral een niche-markt zal vormen. "Wij verwachten voor die processor een marktaandeel van enkele tientallen procenten, niet meer."
De drie chips vormen de tweede golf producten van de P6-architectuur. In totaal brengt Intel drie productreeksen uit op basis van dat processor-ontwerp. Begin deze maand lanceerde de fabrikant al de Pentium II voor mobiele computers. Later dit jaar volgen de eerste Deschutes-varianten die gebruik maken van Slot 2 voor de verbinding met de rest van het systeem. Volgens geruchten komt Intel in juli dit jaar met een 450 MHz Pentium II op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.