Netscape wil naar kleinere browser

Netscape meent dat het vrijgeven van zijn Communicator-broncode niet alleen zal leiden tot het bereik van meer platformen, maar ook dat dit een slankere browser op kan leveren. Het 'open broncode-beleid' geeft Netscape een flink aantal gratis ontwikkelaars voor zijn product, hoewel er ook kritiek opklinkt over de opbouw van die code.

Netscape-ingenieur R.V. Guha verklaarde dat zijn ideaal een browser onder de 1 MB is die tenminste 95 procent van alle webpagina's kan lezen. Het bedrijf wil echter geen functionaliteit opofferen 'die zijn gebruikers inmiddels gewend zijn'. "Je moet in staat zijn om net zoveel van het web te zien als nu en zelfs meer dan dat", zei Guha. "Bovendien moet het eenvoudig te downloaden en te installeren zijn. Dat zijn onze doelen voor de officiële Netscape-browsers."
De softwarefabrikant levert op dit moment de Communicatorsuite met een omvang van 16 megabyte, die ondermeer een browser, e-mail-programma, een nieuwsgroeplezer en een tekstverwerker bevat. Voor gebruikers die met minder toe kunnen, is er de alleenstaande Navigator-browser, die echter nog 8 megabyte groot is. De concurrerende Internet Explorer van Microsoft is 13 MB groot. Daar tegenover staat de opkomende Opera-browser, die ondermeer door het ontberen van Java aanmerkelijk kleiner (1,2 MB) en sneller is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.