Windows 98 gaat 209 dollar kosten

Microsoft heeft de geruchten bevestigd dat het zijn nieuwste besturingssysteem Windows 98 op 25 juni lanceert. Dat is slechts zes dagen voor het verstrijken van de door Microsoft zelf gestelde deadline van 'de eerste helft van 1998'.

Een versie voor het opwaarderen van een reeds aanwezig besturingssysteem zal 109 dollar kosten en de volledige versie is 209 dollar.
Dat de softwareleverancier de lanceringsdatum nu officieel vastlegt, betekent dat de code bijna definitief is bepaald. De software moet nu binnen de komende vier weken aan PC-fabrikanten worden geleverd, zodat die het besturingssysteem kunnen voor-installeren op hun systemen. Dat laat nog maar weinig tijd over voor het Amerikaanse ministerie van Justitie om een rechtzaak tegen Microsoft te beginnen voor de vermeende koppelverkoop van de Explorer-browser en Windows.
Een dergelijke aanklacht kan nog worden ingediend nadat PC-producenten de software leveren met hun computers, maar dat zal dan leiden tot inkomensverliezen. Topmensen van Microsoft hebben vrijdag nog een overleg gehad met vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten. De aard en uitkomst van die gesprekken zijn nog onbekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.