Netscape breidt Mozilla uit

Netscape Communications heeft extra broncode voor zijn Communicator vrijgegeven op de Mozilla-site (http://www.mozilla.org/). De nieuwe code bevat ondermeer een XML-parser, voor het analyseren van XML-documenten (extendend markup language), en een technisch voorproefje van een nieuw grafisch kerncomponent voor de browser.

De parser draagt de codenaam Expat en is ontwikkeld door James Clark van de XML-werkgroep van het World Wide Web Consortium (W3C). Clark werkt niet voor Netscape en is hiermee dus de eerste ontwikkelaar die bijdraagt aan de officiële Communicator van Netscape. Sinds vorige maand staat het iedereen vrij om eigen varianten van de webbrowser te ontwikkelen. De beste of veelbelovendste wijzigingen neemt Netscape op in het eigen, gekeurmerkte product.
De grafische component, Raptor genaamd, verzorgt de schermweergave van webpagina's. Op termijn ondersteunt Raptor alle specificaties van Html 4.0, XML, opeenvolgende stijlvellen, het Document Object Model (DOM) van W3C en de XML-extensie Resource Description Framework (RDF). Deze technische preview is bedoeld om reacties te krijgen van C++-ontwikkelaars. De uiteindelijke versie zal tegen september in de nieuwe Navigator-browser verkrijgbaar zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.