Proef-Merceds na zomer beschikbaar

Computerfabrikanten krijgen na de zomer de beschikking over proef-exemplaren van de Merced microprocessor die Intel en Hewlett-Packard samen ontwikkelen. Volgens Intel zal de chip rond de jaarwisseling in grote aantallen verkrijgbaar zijn.

Intussen heeft Hewlett-Packard bekend gemaakt dat het bezig is met het ontwikkelen van chipsets die tot 32 Merced-processoren ondersteunen. HP zal de technologie gebruiken voor de eigen zware servers die nu nog de codenaam 'Tahoe' dragen. De grote vraag is hoe de talloze leveranciers van Merced-systemen zich zullen onderscheiden. Intel ontwikkelt zelf ook chipsets voor Merced-systemen, maar die zullen volgens HP een algemener karakter hebben, om een zo groot mogelijke markt te kunnen bestrijken.
Wellicht gaat HP de chipsets ook aan derden aanbieden, maar daarover is nog geen beslissing genomen. Het bedrijf zal geen moeite hebben om klanten te vinden, want maar weinig bedrijven hebben de ontwerpkennis om systeemchips voor Merced-computers te ontwikkelen. Veel bedrijven die in het verleden chipsets ontwikkelden voor x86-systemen moesten afhaken omdat ze niet tegen Intels eigen massaal geproduceerde chipsets konden opboksen. De markt zit daardoor nu opgescheept met chipsets die geen exceptioneel goede prestaties leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.