Mobiele Pentium II ligt onder vuur

IBM uit kritiek op de nieuwste Pentium II-processoren voor mobiele computers. Woordvoerders van het bedrijf zeggen dat het prestatieniveau van deze chips nauwelijks verschilt van Intels voorgaande mobiele processor, de Tillamook. IBM brengt eind deze maand echter wel nieuwe Thinkpad-laptops uit met de Pentium II.

Intel levert de Pentium II-processor voor draagbare computers in twee varianten met kloksnelheden van 233 en 266 MHz. De fabrikant beweert dat de chip de krachtigste applicaties aankan en tegelijkertijd tegemoet komt aan de vereisten voor stroomconsumptie en de grootte van draagbare computers.
De mobiele Pentium II is gehuisvest in een speciale mini-cartridge, die de processor zelf en een direct gekoppeld Level 2 cache-geheugen bevat. Deze verpakking zorgt voor afvoer van de hitte die de snelle chip opwekt, maar levert nog wel problemen op voor notebook-fabrikanten. Die moeten de warmte van deze relatief grote module nog buiten de machine afvoeren. Leverancier Intel vergelijkt de omvang van de verpakking met de desktop-variant, die vanzelfsprekend groter is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.