Gartner kritiseert SAP

SAP's gedeeltelijke acquisitie van Kiefer & Veittinger (K&V) kan tot problemen leiden voor klanten, aldus onderzoeksbureau Gartner Group.

Volgens het bureau gaan de integratie van desales force automation-software (sfa; automatisering van het, deels mobiele, verkoopapparaat) van K&V in SAP's R/3 bedrijfsbrede software langer duren dan de Duitse softwarereus voorspelt. Bovendien heeft SAP nog geen migratieprogramma gedefinieerd voor K&V-gebruikers naar SAP's sfa-product.
Vorig jaar december kocht SAP 50 procent van de aandelen van K&V. In maart dit jaar kocht het nog eens 30 procent. Gartner heeft tijdens het acquisitieproces al zijn zorgen geuit over de toekomst van K&V's software. SAP integreert de software in zijn eigen sfa-product, waarvan de eerste versie in het eerste kwartaal van 1999 zou uitkomen. Gartner analist Robert DeSisto twijfelt hieraan en waarschuwt aanstaande gebruikers dat SAP's sfa-product niet voor de tweede helft van 2000 volledig functioneel is. "Er zijn niet eens bèta-gebruikers", voegt DeSisto toe. SAP blijft vasthouden aan de release-datum van volgend jaar en meldt dat het er alles aan doet om zijn klanten tevreden te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.