Sybase gokt op lege Windows CE-markt

Sybase heeft een mini-versie van zijn database Adaptive Server Anywhere (ASE) in de maak. Eind juni moet de Ultra Lite-database beschikbaar zijn op Windows CE. De database heeft 50 kilobyte geheugen nodig en bestaat uit 100 procent zuivere Java-componenten.

De softwareleverancier heeft als één van de eerste een volwassen database voor Windows CE-markt, die nog volledig open ligt. De database markt voor Unix vlakt af en voor Windows NT lijken de kaarten geschud.
John Chen, sinds kort naast Mitchell Kertzman co-ceo bij Sybase, was vorige week even in Nederland. Hij verwacht veel van ASE, die geschikt is voor met CE uitgevoerde Palm PC's en Auto PC's. Sybase heeft honderdduizend gratis kopieën van ASE uitgezet, om marktaandeel te winnen op de braakliggende markt. Chen noemt de tegenhangers van Oracle en Microsoft geen echte concurrentie. "Zij maken veel stampei rond producten die niet te vergelijken zijn met het onze. Oracle Lite vereist bijvoorbeeld 250 kilobyte geheugen en komt pas eind dit jaar uit."
Mobiele toepassingen vormen, naast Internet en gegevenspakhuizen, sinds kort één van de speerpunten in Sybase's strategie. Chen bestrijdt dat de herformulering van het bedrijfsbeleid ten koste gaat van traditionele Oltp-functionaliteit (online transaction processing).
Hoewel Windows CE de nieuwe doelmarkt is, vormt in het huidige klantenbestand Unix nog steeds het belangrijkste platform. Ook Windows NT blijft hoog op lijst staan. Sybase traint zijn consultants om dit platform beter te beheersen op het gebied van marketing en technologie. Momenteel maken vooral Oracle en Microsoft met hun databases de dienst uit op NT. Sybase probeert daarom samenwerkingsverbanden aan te gaan met erp-leveranciers. Baan en Peoplesoft ondersteunenAdaptive Server 11.9 als database voor hun applicatiesoftware.
Sybase hangt zichzelf overigens niet op aan Windows CE. Het overweegt Ultra Lite te poorten naar Java-besturingssystemen en naar 3Coms Palm Pilot.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.