Managed hosting door True

HP bindt in met eigen Java-kloon

 

Hewlett-Packard trekt zijn plannen voor een eigen ingebedde Java-kloon terug. Woordvoerders van het bedrijf melden dat er "zeer productieve discussies" lopen om te zorgen dat de HP-kloon beantwoordt aan de officiële specificatie voor Embedded Java.

Microsoft, dat onlangs een licentie nam op HP's ingebedde Java-variant voor Windows CE, houdt zich afzijdig.
Sun bevestigt de gesprekken, maar zegt dat het nog enkele weken duurt voordat er een overeenkomst is. HP lanceerde vorige maand vlak voor de Java One-conferentie een eigen ingebedde Java Virtual Machine (JVM). Sun zou te veel controle hebben over Java en "exorbitant hoge licentie-bedragen" vragen voor zijn product. Dat argument werd snel onderuit gehaald door Javasoft-directeur Alan Baratz. Hij meldde dat hij HP had aangeboden om deze vergoedingen te schrappen, maar dat dit was geweigerd.
Jim Bell, HP's algemeen directeur voor ingebedde software, zegt nu echter dat zijn firma mee zal gaan met Sun. "HP, samen met andere Amerikaanse bedrijven, vond de benoeming van Sun tot standaardbeheerder niet doordacht. Die beslissing is toch doorgevoerd en nu accepteren wij dat. We zullen ons er wel van verzekeren dat Sun zich aan zijn beloftes houdt", waarschuwt Bell. Hij voegt daar aan toe dat de PAS-status (Publicly Available Submitter) van Sun een geldigheidsduur heeft van twee jaar, waarna er over verlenging moet worden besloten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×