W3C onthult SMIL-specificatie

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft de specificatie voor Synchronized Multimedia Integration Language (Smil) uitgebracht als voorgestelde W3C-aanrader (Proposed Recommendation).

Smil is een taal op basis van XML (extended markup language, de opvolger van Html) voor het schrijven van televisie-achtige multimedia-presentaties voor het Web. Hiermee zou het eenvoudiger moeten zijn om meerdere multimediabestanden gelijktijdig af te spelen. Bovendien vereist Smil minder bandbreedte voor 'televisie-uitzendingen' op het Web en integreert het deze met mediatypes met een lage bandbreedte, zoals teksten en afbeeldingen, zonder die te converteren naar videogegevens.
De werkgroep voor gesynchroniseerde multimedia van het consortium meent dat de specificatie nu toe is aan een beoordelings- en verkiezingsproces om het de status van echte aanrader (Recommendation) te geven. Dit beslissingstraject neemt waarschijnlijk nog zes weken in beslag. De werkgroep bestaat ondermeer uit Digital Equipment, Lucent Bell Labs, Microsoft, Philips, Real Networks en Productivity Works.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.