Managed hosting door True

IT-bedrijven bestrijden WWW-piraterij

 

Diverse grote producenten van consumentenelektronica sloten gisteren een overeenkomst ter bestrijding van het illegaal kopiëren van muziek en films op het Internet.

Met een gezamenlijke encryptiestandaard wil de groep de angst van Hollywood-producenten wegnemen dat hun broodwinning wordt gestolen. De samenwerkende bedrijven omvatten onder andere Sony, Intel, Hitachi, Matsushita en Toshiba.
Deze ondernemingen zullen digitale muziek en video's voortaan coderen volgens een uniforme methode. "Dit is te gebruiken voor zowel consumentenelektronica als computerproducten", aldus woordvoerder Jim Reilly van Matsushita Electronics. De amusementsindustrie verwelkomt dit initiatief met open armen. "De mogelijkheid om digitale inhoud te beschermen tijdens het verzenden ervan is een belangrijke stap", betoogt Chris Cookson, vice-president van filmstudio Warner Bros. Hij stelt dat dit de beeld- en geluidskwaliteit voor de consument verbetert.
De vrees voor digitale en online piraterij heeft er al toe geleid dat platenmaatschappijen onderzoekers inhuren het Internet afzoeken naar CD-piraten. Ondertussen proberen wetgevende instanties en computerfabrikanten grip te krijgen op methodes om digitaal materiaal te beschermen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×