Zoekmachines houden groei Web niet bij

Zoekmachines krijgen steeds meer moeite om de groei van Internet bij te houden. Ook de heel goede moeten op volle toeren draaien om de belangrijkste pagina's te indexeren. Volledigheid is onhaalbaar geworden. Het Web heeft een omvang van ruim 320 miljoen pagina's. Dit aantal zal in de komende twee jaar vertienvoudigd zijn.

Tot deze conclusie komen Steve Lawrence en Lee Giles, onderzoekers van het NEC Research Institute te Princeton (New Jersey), in een recent onderzoek. Onder die ruim 320 miljoen pagina's vallen alleen de vrij toegankelijke. Daarnaast bestaan er vele pagina's die beschermd zijn met wachtwoorden.
De onderzoekers wijzen op de beperkte actieradius van zoekmachines. Deze beslaan slechts een fractie van het totaal aantal web-documenten. Hotbot heeft met 34 procent de hoogste dekking, gevolgd door Altavista (28 procent), Northern Light (20 procent), Excite (14 procent), Infoseek (10 procent) en Lycos (3 procent).
Ook is bekeken welke zoekmachine het meeste verouderde documenten oplepelt. Dat was Hotbot. Het actueelst was Lycos met slechts 1,6 procent verouderde documenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.