Intel neemt licentie op Strongarm

Intel heeft een overeenkomst bereikt met Advanced Risc Machines (ARM) over de productie, verkoop en verbetering van de ingebedde Strongarm-processoren. Hierbij verkrijgt de chipgigant ook rechten op enkele varianten van Digital, zoals de SA-110, SA-1100 en SA-1500.

Bovendien omvat de nu onthulde licentiëring ook toekomstige producten, waaronder nieuwe chips als de SA-1101 en SA-1501.
Deze chips zijn bedoeld voor handcomputers, decodeerkastjes en andere relatief kleine apparatuur. Analisten zien deze processorreeks als een sleutelcomponent voor de opkomende markt van intelligente hand-apparatuur. De 32-bit chips kosten tien tot veertig dollar per stuk en kunnen negen verschillende besturingssystemen draaien. Diverse bedrijven gebruiken de Strongarm al in hun draagbare producten: Apple, Philips Electronics en het Texaanse Boundless Technologies. Tot nog toe was Intel nauwelijks aanwezig in dat segment van de computermarkt.
Overigens is de geldigheid van deze overeenkomst nog afhankelijk van het onderzoek dat de Amerikaanse handelscommissie momenteel uitvoert naar de overname van bepaalde DEC-bezittingen door Intel. Hieronder vallen ondermeer de productie van de Alpha-processor en varianten van de Arm-chip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.