Eerste Pentium II voor notebooks

Intel heeft vandaag de eerste Pentium II-processor voor mobiele PC's gelanceerd. De nieuwe chip is verkrijgbaar in twee varianten; 233 en 266 MHz. De fabrikant beweert dat het hiermee de meest krachtige applicaties aankan en tegelijkertijd tegemoet komt aan de eisen met betrekking tot stroomconsumptie en grootte van draagbare computers.

De mobiele Pentium II wordt geleverd in een speciale mini-cartridge die de processor plus een hecht gekoppeld Level 2 cache-geheugen bevat. Deze verpakking zorgt voor het afvoeren van de warmte die de snelle chip opwekt. Dit levert echter problemen op voor notebook-fabrikanten die de warmte van deze relatief grote module nog buiten de machine moeten afvoeren.
"Intel ontwikkelt producten en technologieën om nieuwe mogelijkheden te leveren en de functionaliteit van draagbare PC's te vergroten", proclameert Stephen Nachtsheim, algemeen directeur van de divisie voor mobiele computers bij de chipproducent. "Als een gevolg hiervan hebben mobiele gebruikers nu toegang tot Intels meest geavanceerde processorgeneratie, in een brede reeks systeemontwerpen, configuraties en prijzen", vervolgde de topman.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.