DEC verbetert overstap Intel naar Alpha

Digital Equipment Corporation (DEC) lanceert een nieuwe versie van zijn FX32-software voor het automatisch vertalen van gecompileerde programma's (binaire code). Hiermee wil de leverancier ervoor zorgen dat elke applicatie die draait op Intel x86-processoren zonder rigoureuze aanpassingen ook te gebruiken is op de eigen Alpha risc-chips.

DEC claimt dat versie 1.3 van FX32 het prestatieniveau van Intel-applicaties op Alpha-systemen 20 procent verhoogt, met pieken van 40 procent. Dit bereikt de software doordat de kern-vertaalmodule, Optimizer, is herschreven voor meer efficiëntie. De nieuwe versie is bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor applicaties die multimedia-inhoud creëren. Hieronder vallen Framemaker, Illustrator en Photoshop van Adobe, Publisher van Microsoft, en Director van Macromedia. Deze media-optimalisatie valt samen met de introductie van een nieuw Alpha-werkstation, Creation Studio. FX32 ondersteunt niet speciaal Quarkxpress. DEC zegt hiermee te wachten tot er een Alpha-specifieke versie uit is.
FX32 1.3 ondersteunt verderplug-in programma's voor browsers, zoals Adobe Acrobat, en alle X86-diensten, waaronder het gebruik van screensavers en printen. De software, die draait onder versie 4.0 van Windows NT, is gratis verkrijgbaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.