Natsemi ontwikkelt PC op een chip

National Semiconductor (Natsemi) onthult de details van zijn plannen om een complete PC op één chip te plaatsen en zo de prijs van computers drastisch te verlagen.

De Amerikaanse processorfabrikant verwacht dat deze nieuwe chip midden volgend jaar gereed is. De 'PC-processor' wordt dan verwerkt in werkstations en draagbare computers.
Het bedrijf zegt alle kennis en methodieken in huis te hebben om meer dan twaalf aparte chips te vervangen door één processor met een omvang van ongeveer anderhalve vierkante centimeter. Die chip biedt de mogelijkheid om computers kleiner en geruislozer te maken. Bovendien zouden notebooks door het lagere stroomverbruik langer opereren op bestaande batterijen. Andere mogelijkheden zijn een hogere kloksnelheid, ingebouwde functionaliteit voor communicatie en beelden met hoge resolutie.
De nieuwe 'PC-chip' wordt om de microprocessorkern van dochteronderneming Cyrix heen gebouwd. Natsemi wil met dit product 'de markt voor instapcomputers, die het afgelopen jaar zo snel is gegroeid, uitbreiden'. Dit streven voorspelt een verhevigde concurrentie met Intel in de markt van goedkope computers, waar die processorgigant nu pas aan toe lijkt te zijn. VolgensWall Street Journal kan de nieuwe chip een prijsdaling veroorzaken die de kosten voor een PC naar vierhonderd dollar doet zakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.