X-Window afgeslankt voor Internet

De Open Group heeft een afgeslankte versie uitgebracht van zijn X-Window-systeem, dat terminal-applicaties in grafische venster weergeeft. Deze versie 6.4 is hierdoor meer afgestemd op Internet- en browsertechnologie dan voorganger 6.3, die onder de codenaam Broadway was ontwikkeld door het X Consortium.

Die organisatie legde er eind 1996 het bijltje bij neer, waarna de Open Group het werk overnam.
Uiteindelijk gaat het om de overleving van X Window, dat door de snelle opkomst en populariteit van Internet-technologieën serieus wordt bedreigd. X11 Release 6.4 heeft lagere bandbreedte-vereisten en 20 tot 50 procent minder geheugen nodig. X Window-applicaties met een koppeling naar het Web of een intranet zijn nu beter toegankelijk met een browser, aldus de Open Group. Dit bereik omvat door de kleinere geheugenvoetafdruk dus ook netwerkcomputers en andere slanke clients.
Daarnaast biedt X Window nu ook interactieve toegang tot database- en andere 'live' applicaties die automatisch gegevens verversen. Dit staat volgens de fabrikant in scherp contrast met de statische aard van webpagina's (Html). Bestaande X-applicaties zouden binnen enkele uren aan te passen zijn voor deze nieuwe functionaliteit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.