Compaq en Digital mogen samen van Europa

Eurocommissaris Karel van Miert legt Compaq geen strobreed in de weg bij de acquisitie van Digital. Het nieuwe Compaq is volgens de Europese Commissie geen monopolist.

Twee stappen moeten nu nog gezet worden om de acquisitie af te ronden. De aandeelhouders moeten hun fiat geven en de evaluatie van de Amerikaanse Federal Trade Commission moet positief uitvallen. Industriekenners verwachten dat Compaq ook van deze partijen groen licht krijgt.
Hewlett-Packard en IBM zouden Compaq voldoende tegenwicht kunnen bieden op de Europese markt voor PC's, werkstations en servers. Volgens Van Miert groeit deze markt zo snel dat Compaq geen overheersende marktpositie zal weten te behalen. De Eurocommissaris heeft de mogelijke implicaties een maand lang bestudeerd. Volgens analisten komt de positie van bedrijven als Siemens Nixdorf en Bull wel in het gedrang als gevolg van de acquisitie.
Van Miert heeft in concurrentiezaken van zich doen spreken het afgelopen jaar. Hij wees bijvoorbeeld Microsoft terecht ten gunste van de Santa Cruz Operation. Verder bekijkt hij momenteel nog de fusie tussen British Telecom en MCI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.