Sun belooft versnelling van Java

Sun Microsystems belooft betere tijden voor Java-gebruikers en positioneert zijn troetelkind lijnrecht tegenover alles wat Microsoft is. Java-architect James Gosling gaf op de Java One conferentie in San Francisco toe dat applicaties in de nieuwe programmeertaal vaak te traag zijn.

De prestatieverschillen met andere talen, zoals C++, zullen komend jaar verdwijnen, aldus Gosling.
Op de conferentie deed Sun gisteren een stroom van aankondigingen in verband met Java. Het liet ondermeer een nieuw Java OS het licht zien. Dit systeem is te gebruiken in interactieve telefoons, Internet-telefoons en zakcomputers - het gebied dat ook Microsofts Windows CE bestrijkt. Verder gaf Sun te kennen dat de netwerkcomputer Java Station binnenkort op de markt komt. Java Stations hebben geen harde schijf, gebruiken geen Windows maar Java OS, maken deel uit van een netwerk en kunnen Java-applicaties draaien. De levering van deze slanke computer, die minder dan 750 dollar moet gaan kosten, is al vele malen uitgesteld.
Sun rekent erop dat Internet-technologie ook voor bedrijfsnetwerken toegepast gaat worden. Java Stations zouden dan Windows-PC's kunnen verdringen. De markt schijnt echter een voorkeur te hebben voor Windows-machines, waarvan de prijzen bijna tot op het niveau van netwerkcomputers zijn gedaald.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.