Sun en IBM lanceren bedrijfs-Java OS

Sun Microsystems en IBM zeggen begin volgend jaar met een kant-en-klaar Java-besturingssysteem op de markt te komen, dat is hernoemd als Java OS for Business. Java-schepper Sun riep enkele weken terug de hulp in van IBM om de software klaar te stomen voor toepassing in de zakelijke praktijk.

De twee bedrijven werken echter al meer dan twee jaar informeel samen aan dit project.
IBM draagt nu ontwikkelhulpmiddelen en broncode bij aan het 'Java-besturingssysteem voor bedrijven'. Medio deze zomer geven Sun en IBM een vroege versie aan hun oem-klanten (original equipment manufacturers). Begin volgend jaar verschijnt het besturingssysteem in de Javastation van Sun en de Network Station van IBM.
Deze versie is echter gebaseerd op een andere microkernel dan Suns andere Java-implementaties. Die omvatten ook het Java OS voor consumentenapparatuur met een grafische gebruikersinterface, die vorige week zijn gelanceerd. Deze producten zijn gebaseerd op de Chorus OS realtime broncode, die Sun in handen kreeg met de overname van Chorus Systemes SA. Volgens het bedrijf levert het bestaan van meerdere kernels geen problemen op voor software-ontwikkelaars door de platform-onafhankelijkheid van Java. Dochteronderneming Sunsoft geeft toe dat het de twee code-basissen op termijn wil fuseren. Bovendien zal de firma migratiediensten bieden aan zijn Java-klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.