Managed hosting door True

Softway wint NT-bundelingscontract Dell

 

Softway Systems heeft een groot oem-contract gesloten met Dell Computer voor zijn Open NT middleware. Overeengekomen is dat Dell Open NT bundelt met elk werkstation in zijn 400-serie die het verkoopt aan de Amerikaanse overheid. Open NT biedt Unix-achtige diensten op het Windows NT-platform.

Dell breidt deze koppelverkoop uit door de middleware ook te bieden aan al zijn zakelijke klanten die NT-computers bestellen. Softway zegt dat dit slechts de eerste overeenkomst is in een serie belangrijke contracten met computerleveranciers. Het softwarebedrijf schat dat dit jaar een miljoen NT-servers en twaalf miljoen desktopsystemen worden verkocht. Volgens de huidige groeicijfers zou Dell 10 tot 15 procent van dat aantal voor zijn rekening nemen. Vorig jaar nam de firma van Michael Dell de toppositie over van Compaq als grootste desktop-leverancier aan Amerikaanse overheidsinstanties.
Open NT kan complete Unix-applicaties opnieuw huisvesten bovenop het Windows NT-besturingssysteem of alleen Unix-diensten bieden, zoals shellscripts, telnet en het doorgeven van boodschappen. Tot nog toe is deze middleware vooral populair bij Amerikaanse overheidsorganisaties omdat die nog regels hanteren voor het aanschaffen van Unix-systemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/223421). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×