Softway wint NT-bundelingscontract Dell

Softway Systems heeft een groot oem-contract gesloten met Dell Computer voor zijn Open NT middleware. Overeengekomen is dat Dell Open NT bundelt met elk werkstation in zijn 400-serie die het verkoopt aan de Amerikaanse overheid. Open NT biedt Unix-achtige diensten op het Windows NT-platform.

Dell breidt deze koppelverkoop uit door de middleware ook te bieden aan al zijn zakelijke klanten die NT-computers bestellen. Softway zegt dat dit slechts de eerste overeenkomst is in een serie belangrijke contracten met computerleveranciers. Het softwarebedrijf schat dat dit jaar een miljoen NT-servers en twaalf miljoen desktopsystemen worden verkocht. Volgens de huidige groeicijfers zou Dell 10 tot 15 procent van dat aantal voor zijn rekening nemen. Vorig jaar nam de firma van Michael Dell de toppositie over van Compaq als grootste desktop-leverancier aan Amerikaanse overheidsinstanties.
Open NT kan complete Unix-applicaties opnieuw huisvesten bovenop het Windows NT-besturingssysteem of alleen Unix-diensten bieden, zoals shellscripts, telnet en het doorgeven van boodschappen. Tot nog toe is deze middleware vooral populair bij Amerikaanse overheidsorganisaties omdat die nog regels hanteren voor het aanschaffen van Unix-systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-04-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.