Megalast drijft Compaq diep in het rood

De resultaten van Compaq in het tweede kwartaal zijn overschaduwd door de last van 3,63 miljard dollar die is opgevoerd in het kader van de acquisitie van Digital. Daardoor leed het computerbedrijf een verlies van 3,6 miljard dollar.

Zonder deze post zou het computerbedrijf een kleine winst van 32 miljoen dollar hebben geboekt. De omzet steeg met circa 5 procent naar 5,83 miljard dollar. In het tweede kwartaal van 1997 realiseerde Compaq een omzet van 5,52 miljard en een winst van 257 miljoen dollar (na aftrek van de overnamesom van 208 miljoen dollar voor Microcom).
Volgens topman Eckhard Pfeiffer zijn de voorraadproblemen, doordat in de Verenigde Staten de vraag naar PC's inzakte, grotendeels opgelost. Hierdoor verdampte de winst van Compaq in het eerste kwartaal. Analisten hadden verwacht dat het bedrijf in het tweede kwartaalbreak even zou kunnen draaien. Deze verwachting is met die kleine winst ruimschoots waargemaakt. Toch herhaalde Compaq de waarschuwing dat de resultaten in het derde kwartaal ook nog beneden de maat zouden kunnen zijn. Het vierde kwartaal moet de eerste verslagperiode worden waarin de onderneming kan profiteren van de Digital-inlijving.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-07-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.