CSC wil CA stoppen met aanklacht

Computer Sciences Corporation (CSC) klaagt Computer Associates (CA) aan in een poging om de vijandige overname door CA af te slaan.

CSC beroept zich hiervoor op de Unfair Business Practice Act van de staat Californië en beschuldigt CA van omkooppraktijken; het bedrijf zou CSC-directeur Van Honeycutt aandelenopties hebben aangeboden om zijn steun te verkrijgen voor de geplande overname.
Daarnaast zou CA gedreigd hebben de relaties tussen CSC en zijn klanten en werknemers te saboteren als het overnamebod niet wordt geaccepteerd. CSC eist nu, naast een schadevergoeding van vijftig miljoen dollar, een communicatieverbod tussen CA en de eigen klanten en werknemers.
De centrale aanklacht is echter de vermeende omkooppoging waardoor CA-directeur Charles Wang op 18 december de loyaliteit van Honeycutt wou verkrijgen met een aanbod van vijftig miljoen dollar. Dit zou bestaan uit 35 miljoen dollar aan aandelenopties en een gegarandeerd arbeidscontract voor zeven jaar met een basissalaris van 2,5 miljoen dollar per jaar. Toen de CSC-topman dit afsloeg, zou Wang het overnamebod voor CSC hebben verlaagd tot onder de marktwaarde. CA verstrekt geen commentaar op deze berichten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.