President Oracle-dochter NCI stapt op

De president en de directeur van de Oracle-dochteronderneming NCI, die het concept van de netwerkcomputer moet promoten, hebben beiden hun ontslag ingediend.

Hun vertrek zou ingegeven zijn door een langzame acceptatie van de netwerkcomputer, wat betreft zowel de hardware als de software. Het NC-initiatief ondervond schade van ondermeer de trend naar goedkopere PC's, onder de achthonderd dollar-grens.
Directeur Jerry Baker, na Larry Ellison en Ray Lane de nummer drie bij Oracle, heeft plaats gemaakt voor "iemand met meer zakelijke en financiële expertise", aldus de officiële verklaring. Baker is van huis uit een technologie-expert en werkt al veertien jaar voor Oracle. David Roux, Oracle's directeur voor bedrijfsontwikkeling en directieraadslid bij de Oracle-dochter, neemt Bakers taken tijdelijk waar.
NCI-president Wei Yen kwam bij het bedrijf via Netscape-dochter Navio, die vorig jaar mei door Oracle is opgekocht. Hij blijft wel bij het bedrijf, maar in wat voor functie is nog niet bekend. Het bedrijf heeft nog geen opvolger of plaatsvervanger gevonden voor Wei Yen. Overigens vielen er enige weken geleden al forse ontslagen bij NCI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.