Motorola onthult eerste M-Core chip

Motorola presenteert vandaag het eerste product dat is gebaseerd op zijn nieuwe M-Core micro-risc architectuur. Hiermee warmt het bedrijf alvast op voor de Embedded Systems Conferentie die deze week plaatsvindt in Chicago.

In de loop van dit jaar introduceert Motorola meer M-Core-producten en volgend jaar komt er een nieuwe, zwaardere versie.
De vanmiddag onthulde ingebedde microprocessor draagt de naam MMC2001. Hij haalt 31 mips (miljoen instructies per seconde) en een kloksnelheid van 33 MHz. Deze prestaties weet het uit een stroomaanvoer van 1,8 volt te persen. Dit product is dan ook specifiek bedoeld voor palm-computers die op batterijen werken.
De eerste proef-exemplaren van de nieuwe 16- tot 32-bit chip rollen in het derde kwartaal van dit jaar van de productieband. Motorola hoopt zich met M-Core-producten een stuk toe te eigenen van de markten voor auto's, consumentenelektronica en draadloze computers. Al die apparatuur vereist een hoog prestatieniveau met een lage stroomconsumptie en een klein formaat. M-Core werd in oktober vorig jaar al aangekondigd en moet het opnemen tegen de micro-risc-technologie van Mips Technology, ARM Thumb van Advanced Risc Machines (ARM) en Tricore van Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.